Şehit Uzman Çavuş Oğuzhan Ulaş AVCI Yatılı Bölge Ortaokulu

Vizyon: Türk Milli Eğitiminin temel amaçları doğrultusunda Atatürk ilke ve inkılâplarını kabullenmiş, geçmişini bilen ve öğünen, geleceğe koşan, kendine güvenen, gelişen teknoloji ile hareket eden, bilen ve uygulayan, çok çalışan, ailesini, yurdunu, milletini ve tüm insanlığı seven, inançlı, iyi ve güzel değerlerin peşinde giden birey olarak yetiştirmek. Bu amaca ulaşma yolunda devletimizin ve kendi imkanlarımızı elimizden geldiğince artırarak kullanmaya çalışmaktır.

Misyon: Bireysel yetenekleri dikkate alınarak öğrenmelerini, bilgili, becerikli, özgüvenli olmalarını; Problemlerin çözümünde bilimsel yöntemin kullanılma gerekliliğini kavramaları; Bilgi toplumunun gereksinimi olan araştırmacılar olarak yetişmelerini; Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışlar kazanmalarını; Olaylara çok yönlü ve tarafsız kalabilmelerini; Çağın, gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını; Liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirligi ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamaktır.

Başarılar:

Isınma: Kömürlü kalorifer sistemi
Bağlantı: ADSL (8 Mbit)
Yabancı Dil: İmgilizce
Sportif Etkinlikler: Çim Hokeyi, Futsal, Masa Tenisi, Atletizm...
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: TUBİTAK 4006

Belgegeçer - (474) 281 2051

WEB - https://arpacayybo.meb.k12.tr

Adres - Orta Mah. Dr. İbrahim Gökçe Cad. Mihralibey Anadolu İmam Hatip Lisesi Blok No 76A Arpaçay/Kars

Öğretim Şekli :Yatılı - Gündüzlü (tam gün)

Yerleşim Yeri -

Ulaşım Özel servis ve taksi ile ulaşım vardır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İlçe merkezine 1 km il merkezine 40 km ´dir.